Podlaha BOCA ve Zmrzlináři

V Praze, 11. srpna 2016 – Společnost BOCA „Koberce a podlahové krytiny pro Váš prostor“ realizovala kaučukovou podlahu v prostorách pražské provozovny Zmrzlináře. Jeden ze zaměstnanců firmy BOCA, vystudovaný sochař Martin Roubíček, se navíc podílel na návrhu celého interiéru i na následné realizaci, která vyžadovala spoustu bourání a stavění.

Cílem bylo pracovat s prostorem maximálně nenásilně a spíše eliminovat co nejvíce bariér oddělujících vnitřní prostor od ulice. Kromě toho se podařilo i očistit fasádu Maceškova paláce z konce 20. let od všech zbytečností a reklamních bannerů. Podobně zacházeli autoři i s interiérem, který je jednoduchý, čistý, nevnucuje se a dává vyniknout té nejpodstatnější části prostoru: velkému zmrzlinovému pultu, který je vidět už z ulice. Za pultem byla nainstalována černá kaučuková podlaha Artigo s jemným vzorem, která společně s bílými obkladačkami vymezuje pracovní prostor.

„Kaučuk je pružnější a příjemnější na došlap než běžné podlahové materiály (dřevo, beton, vinyl), zároveň je však vysoce odolný. Personál je během celé směny na nohou a měkčí podlaha je pro ně určitě vhodnější. Zároveň se mi líbí čistě přírodní složení kaučuku, které výborně zapadlo i do celkového konceptu a výběru materiálů,“ vysvětluje Martin Roubíček, který je zodpovědný i za design loga Zmrzlináře.

Rekonstrukce celých prostor zabrala čtyři měsíce a vzhledem k tomu, že často šlo o velmi hlučné činnosti, není divu, že je nelibě nesli ostatní nájemníci domu. Vše se podařilo vyřešit díky zmrzlinovým úplatkům, což je nakonec asi nejlepší důkaz o kvalitě prodávané zmrzliny.

Poznámka:

Společnost BOCA je českou firmou, která letos slaví 25. výročí existence na trhu. V jejím sortimentu najdete kusové i celoplošné koberce, běhouny, kobercové čtverce a dílce, exteriérové koberce, designové stěrky, betonové podlahy, microterrazzo, dřevěné podlahy a stěny, kaučukové a vinylové podlahy, tkaný vinyl, rohože, čisticí zóny a další. Ke všem krytinám BOCA poskytuje komplexní servis – od poradenství přes pokládku až po odborné čištění.

Zmrzlinář je značka rodinné firmy 2AD, kterou založili Darek Hrivňák a Alena Hrivňáková spolu se svými dětmi Darkem a Alicí v roce 2008. Zmrzlina, kterou vyrábějí, je vždy čerstvá a bez chemie, založená na prvorepublikových receptech. Celá výroba probíhá ručně z čerstvých sezónních (jahody, maliny, meruňky, angrešt...) či jen těch nejkvalitnějších ingrediencí (čokoláda, vanilka, oříšky, šampaňské, aperol, pivo...). Příprava každé nové příchuti vyžaduje dlouhé ochutnávání a zkoušení. Jde o kreativní proces, na jehož konci je zmrzlina, která může chutnat pokaždé jinak, podle použitých surovin a nálady zmrzlináře.

Lněné koberce Secrets of LinenLněné koberce Secrets of Linen

Lněné koberce s rodokmenem

V naší nabídce najdete belgické ručně vyráběné koberce Secrets of Linen. Za jejich výrobou se skrývá příběh o blankytně modré bylině jm..