Kobercové čtverce Freestile

V Praze, 1. září 2016 – Nejnovějším přírůstkem do sortimentu společnosti BOCA je řada kobercových čtverců FREESTILE od německého dodavatele Object Carpet, pro nějž BOCA zajišťuje výhradní zastoupení na českém trhu. FREESTILE se ani trochu nepodobá klasickým kobercovým čtvercům tak, jak je známe z kanceláří a dalších komerčních prostor. Tato nová generace čtverců je na první pohled výjimečná – především svými pestrými motivy a možnostmi pokládky.

Inspirací pro designy této kolekce se staly světové metropole a jejich odlišné kultury, od Antverp přes Ženevu, Paříž a Marakéš až po Tokio. Autorem je designérské duo Kathrin a Mark Patel. Vytvořili 16 rozdílných designů s unikátním uspořádáním, každý ve 4 barevných provedeních. Klíčovým prvkem kolekce je rozřezání velkoplošných motivů na jednotlivé čtverce o rozměru 50 x 50 cm. Položením čtverců bez jakéhokoli omezení nebo plánování vznikají nové, originální, ale přesto překvapivě harmonické motivy. Inteligentní designy zaručí, že každým položením čtverců vznikne zcela nový, jedinečný a vyvážený motiv.

Stručná charakteristika čtverců FREESTILE:

• Jsou vysoce odolné, s třídou zátěže 23 a 33

• Textilní i rubová část jsou vyrobené ze 100% recyklovatelných materiálů (PET)

• Neobsahují PVC ani bitumen

• Potisk novým typem digitálního tisku bez použití vody

• Ploše tkaný povrch, vhodný pro alergiky

• Zlepšují akustiku

• Poskytují vysoký pochozí komfort

• Snadno se instalují i bez použití lepidel

Své využití najdou především ve frekventovaných komerčních prostorách, jako jsou kanceláře, hotely, obchody, čekárny, vstupní haly budov a další.

Další fotografie (kromě zipu a galerie) můžeme poskytnout na vyžádání.

Poznámka:

Společnost BOCA je českou firmou, která letos slaví 25. výročí existence na trhu. V jejím sortimentu najdete kusové i celoplošné koberce, běhouny, kobercové čtverce a dílce, exteriérové koberce, designové stěrky, betonové podlahy, microterrazzo, dřevěné podlahy a stěny, kaučukové a vinylové podlahy, tkaný vinyl, rohože, čisticí zóny a další. Ke všem krytinám BOCA poskytuje komplexní servis – od poradenství přes pokládku až po odborné čištění.

Object Carpet je německá společnost s více než 40letou tradicí, která je považována za jednoho z lídrů evropského kobercářského průmyslu. Za pomoci nejmodernějších technologií a ve spolupráci s designéry a grafiky vytvářejí originální struktury, povrchy, vzory a barvy koberců, které jinde nenajdete. Koberce Object Carpet mnohokrát získaly prestižní ocenění za design, mezi nimi Red Dot Award, Architects Partner Award, Interior Innovation Award, Architect Darling Award a mnohé další.