datum: 28.10.2023

Od kobercových čtverců se obvykle očekávají hlavně dvě věci – aby vydržely co nejvyšší zátěž a aby bylo možné je snadno vyměnit, pokud se jakkoliv poškodí. To je naprostý základ, s nímž počítají všichni architekti a interiéroví designéři, kteří k nám s požadavkem na kobercové čtverce přijdou.

Samotný design se stal však dneska už natolik důležitým, že výrobci nabízejí čím dál zajímavější vzory i palety barev.

Vzory a barvy čtverců Modulyss

Kobercové čtverce Modulyss belgického výrobce Belysse jsou rozdělené do několika kolekcí, celkem jde o samostatných 46 produktů. Každý se dále dodává v mnoha různých odstínech, některé mají třeba i 36 barev.

Všechny čtverce jsou ve stejném rozměru (50x50 cm), je tedy možné kombinovat i jednotlivé vzory mezi sebou. Čtverce v čistých uni barvách se tak dají snadno doplňovat jemnými vzory tón v tónu či lze vytvářet výraznější kontrastní plochy střídáním různých barev vedle sebe.

Modulyss v online katalogu

Co splňují kobercové čtverce Modulyss

  • Široké designové možnosti – vznikají stále nové vzory, textury a koncepty, které mají inspirovat a umožňovat kreativní práci interiérových designérů.
  • Udržitelná podlahová krytina – moderní výrobní technologie spolu s 15letou zárukou na tyto kobercové čtverce jsou jasnou ekologickou volbou.
  • Všechny potřebné certifikáty – jde o špičkové produkty dodržující ty nejpřísnější průmyslové standardy: LEED, BREEAM, UPEC, FDES, M1, Cradle to Cradle atd.
  • Vysoké nároky na zátěž – kobercové čtverce Modulyss splňují vesměs třídu odolnosti 33, což představuje vysokou zátěž v komerčních prostorech, mohou se tedy pokládat i do míst s vysoce frekventovaným pohybem osob