datum: 15.12.2022

Přírodní lněné koberce

Lněné koberce patří do kategorie koberců z přírodních materiálů, které jsou mezi našimi zákazníky dlouhodobě vyhledávané. Značka Secrets of Linen je zárukou 100% přírodního materiálu v podobě belgického lnu, příležitostně kombinovaného s vlnou pro posílení některých užitných vlastností finálního produktu. Společnost výrobce se může pochlubit certifikátem European Flax Excellence, což znamená, že používají pouze lněnou přízi pocházející ze lnu pěstovaného v Evropě.

Lněné koberce se vyznačují vysokou odolností (asi nejvyšší ze všech přírodních materiálů) a tedy i dlouhou životností. 

Kolekce lněných koberců

Přírodní lněné koberce Secrets of Linen se dělí do několika kolekcí s různými výškami vlasu:

  • Ecoline: Tyto koberce se vyrábějí ze 100% neupravené lněné příze, buď bělené/bílé, nebo ecru, což je přirozená barva lnu.
  • Lino: Koberce vyráběné ze 100% lněné příze, která se barví do různých odstínů. Koberce z této kolekce jsou velmi pevné a odolné a dokáží rozzářit každý interiér.
  • Diamond: Naše nejluxusnější 100% lněná kolekce. Ručně všívané koberce jsou překvapivě měkké a s hedvábným vzhledem.
  • Antea: Příze použitá pro tyto koberce je kombinací lnu (70 %) a vlny (30 %). Získáte tak měkkost a objemnost vlny spolu s pevností, odolností a leskem lnu.
  • Lila: Kolekce koberců ve složení materiálu len + vlna, spojením různých barev a kvalit vznikne zcela nové barevné spektrum.

Ruční výroba koberců

Všechny koberce Secrets of Linen jsou ručně vyráběné s využitím tradičního řemeslného know-how, hrdě nesou označení „Made in Belgium“.

U tohoto sortimentu je potřeba mít na paměti, že len je 100% přírodní produkt, který byl ruční výrobou zpracován na koberec, což ve výsledku znamená, že se v něm mohou vyskytnout přirozené nepravidelnosti v barvě či povrchové úpravě, které u syntetických materiálů a strojové výroby nenajdete. Barva může být světlejší nebo tmavší v závislosti na sklizni lnu v daném roce. To vše je přirozenou součástí produktů z přírodních materiálů a zároveň je to známka kvality a řemeslného zpracování.

Všechny koberce Secrets of Linen jsou vyráběné na míru, takže pokaždé vznikne jedinečný a originální produkt.

Naši nabídku kusových i celoplošných koberců z přírodních materiálů najdete na stránkách BOCA online katalogu.

Koberce z přírodních materiálů