datum: 20.08.2023

Nizozemská společnost Best Wool Carpets vyrábí a distribuuje přírodní vlněné koberce do celého světa nepřetržitě už od roku 1982. Specializují se na vysoce kvalitní vlnu a z tohoto materiálu produkují koberce (celoplošné i kusové s rozměry na míru), které patří k těm nejkvalitnějším v našem sortimentu.

Profesionální výroba kvalitních koberců vyžaduje zručné řemeslníky, kteří dokonale znají materiál i výrobní technologii a pracují s důrazem na detail.

Vlněné koberce BWC v online katalogu


Společnost Best Wool Carpets zaměstnává také vlastní designéry, kteří navrhují vzory a struktury vlněných koberců tak, aby co nejméně podléhaly módě a vydržely v daném interiéru léta. Nadčasovost a zároveň splynutí s trendy je sice náročným posláním, ale zdá se, že se firmě daří jej naplňovat.

Vlněné koberce jsou vhodné do téměř jakéhokoliv interiéru, jde o přírodní materiál s mnoha jedinečnými vlastnostmi.

Výhody vlněných koberců:

  • Vlna je přírodní materiál, udržitelná a biologicky odbouratelná. Jde o obnovitelné vlákno, což je velká výhoda ve srovnání se syntetickými materiály.
  • Zachycuje prach, který se běžně hromadí na podlaze a víří při pohybu po místnosti. Vlněné koberce tomu brání tím, že prach zachycují, dokud není vyluxován.
  • Jde o nehořlavý materiál, neroztaví se a nepřilepí se na tělo jako mnoho běžných syntetických materiálů.
  • Odpuzuje nečistoty a vodu, snadno se udržuje. Vlněné vlákno má přirozenou ochrannou povrchovou strukturu, která ztěžuje pronikání vlhkosti a nečistot.
  • Vlna je velmi odolná a přirozeně pružná. Díky tomu se po natažení, ohnutí nebo zmáčknutí vrátí zpět do původního tvaru.
  • Vlněné koberce zlepšují akustiku v místnostech, pohlcují nežádoucí hluk 10 x lépe než tvrdé podlahy.

Chcete se podívat, jaké vlněné koberce máme aktuálně skladem v našem e-shopu? Stačí si vybrat z nabídky, online objednat i zaplatit a za pár dní máte svůj vysněný koberec doma.   

Vlněné kusové koberce ihned k odběru v e-shopu

Sortiment koberců Best Wool Carpets 

Dělí se do několika kolekcí, které se odlišují svým zaměřením:

Nature - tradiční vlněné koberce z evropské nebarvené vlny, jsou nejvíce ekologické, s minimalistickým designem a velmi vkusné

Pure - koberce z nejkvalitnější novozélandské vlny, luxusní a moderní zároveň, nejvhodnější pro vytvoření komfortní atmosféry v interiéru

Royal - nejvyšší stupeň luxusních vlněných koberců ve dvanácti variantách bílé barvy, kolekce ideální pro luxusní obývací pokoje, ložnice či jachty

Hospitality - kolekce koberců s designem na přání, přizpůsobených dle individuálních požadavků zákazníků

Kusovky Monasch

Velmi oblíbená je také kolekce Monasch - jde o luxusní brand pro především kusové koberce v různých barvách, tvarech i rozměrech (obvykle do délky 400 cm). Rovněž je možné vybrat si způsob zakončení okrajů. Koberce z této kolekce navíc mají neobvyklé názvy jako například Bad Hair Day, Laurel and Hardy nebo třeba Fat Cat.

Chcete-li se přijít podívat na vlněné koberce Best Wool Carpets naživo, domluvte si schůzku u nás v BOCA showroomu, kde vám rádi předvedeme vzorky všech koberců a poradíme vám s výběrem.